Mi lenne, ha idén októberben legalább három napig arra fordítanád az időd amire való?! Amikor a kezedben tartasz egy köteg húszezrest, biztosan jól érzed magad mivel tudod, hogy jó nagy "adag értéket" tartasz a kezedben.

…de elgondolkoztál már valaha azon, hogy mi adja annak a köteg papír fecninek az értéket, melyet pénznek hívsz? Tény, hogy nem más mint a „papírba vetett hited”. Az, hogy elhiszed - persze melletted sok más ember is elhiszi - hogy az értéktelen papírdaraboknak mégis nagy értéke van.

Mi lenne ha idén októberben olyan értékekben is képesek lennénk hinni, melyek nem csak papírdarabokban öltenek testet! Mi lenne, ha a mellettünk élőkért, a környezetünkért, a közös életünkért állnánk munkába 72 órára, önként! 2013. október 10 és 13 között ismét kipróbálhatod magad, hogy mit jelelt önkéntesnek lenni és önzetlenül másokért tenni! Az ország minden pontján Téged is vár a 72 óra kompromisszum nélkül.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény felekezet (római katolikus, református, evangélikus) felkérésére az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány szervez, és amely Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú