Mi is az a talamba; tehetné fel a kérdést az olvasó. A talamba egy délszláv eredetű ütőhangszer, más néven cserépdob. Úgy néz ki, hogy.... de valójában nem is erről akarok most írni, hanem a Talamba nevezetű ütőegyüttesről.

A Talamba kerek tíz éve alakult meg Debrecenben, és immáron két éve öregbíti városunk hírnevét. Az öt fiú a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán kötött szoros barátságot, amely a mai napig is tart. Első hangszereik közt található Trabant légszűrő, alufelni, hordó és más egyéb olcsón beszerezhető használati tárgy. Ahogy egy kis pénzre szert tettek az évek során, valódi ütőhangszereket is tudtak vásárolni, így ma már több mint 300 féle hangszeren játszanak. Fő célkitűzésük, hogy ütőhangszerek segítségével megszerettessék a komoly- és könnyűzenét kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Nemcsak saját szerzeményeket, hanem könnyű- és komolyzenei átiratokat – és ami igencsak fontos – egyházzenei produkciókat is hallhatunk tőlük. Természetesen a humor nagy szerepet kap az előadások során. Nem csak fantasztikus zenei élményben lehet részünk, hanem hatalmasakat nevethetünk, ugyanis a repertoárt különböző paródiák is színesítik. Így volt ez az október 28-ai gödöllői születésnapi koncertjükön. Bár a két meghívott "műsorvezetőt" igazán otthon felejthették volna, maga a zene feledtette a számok közti, nem túl színvonalasra sikeredett felvezetéseket. A közel két órás műsor repertoárja átfogó képet adott az együttes múltjáról, jelenéről és jövőjéről.
Mindenkinek ajánlott legalább egyszer elmenni egy Talamba koncerte, mert a fiúk tényleg nagyon tudnak, és tényleg megéri őket megnézni, meghallgatni.
További képeket és egy kis összefoglalót a koncertől az alábbi linkre kattintva találhattok: http://www.graffiti.hu/szorakozas/639/zenebohocok-az-oreg-rabbi-es-a-talamba

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú