„Kificamodott a vállam, és mikor megkorbácsoltak, az egyik színész véletlenül eltalált. 105 kiló a testsúlyom, a forgatás alatt 84-re fogytam, mert állandóan hánytam, és a tüdőm folyadékkal volt tele tüdőgyulladás miatt. Szívműtéten kellett átesnem, és a forgatás egyik utolsó napján villám csapott belém. Szóval azt kell mondanom, ha tényleg keresztény szeretnél lenni, ez vár rád.”

Korábbi cikkeimben már írtam apácáról, aki énekel, és olyanról, aki színész volt, és azután tért meg. Ezúttal egy olyan színészt szeretnék bemutatni, aki amellett, hogy keresztény, imád motorozni, két örökbefogadott gyerek édesapja, és nem mellesleg 2004-ben Jézus Krisztust alakította A passióban.

Jim Caviezel negyven perces interjúban mesélt arról, hogy számára kereszténynek lenni nem azt jelenti, hogy bűntelen és tökéletes vagy, sem azt, hogy soha akadály nem kerül eléd, hogy milyen döntéseket kell meghozni, mennyi mindenről kell lemondani, és milyen nehéz az út, míg eljutsz az Istenhez. Mielőtt elfogadta A passió főszerepét, rengeteget gondolkozott, és félt attól, hogy nem tökéletes és nem alkalmas Jézus szerepére.

„Tudod, hogy van ez. Elkötelezed magad arra, hogy követed Jézust, majd jön az ördög, és kikezd, hogy elkövetem ezt, elkövetem azt, az emberek majd rájönnek, hogy milyen ember vagyok, mégsem vághatok bele ebbe a filmbe. Nem én vagyok erre a megfelelő ember.”

Ezután Mel Gibson (a film rendezője) felkereste, és megkérte, hogy játssza el a szerepet, majd felhívta, és megpróbálta lebeszélni róla - hatalmas hallgatás volt köztük, végül Jim felkiáltott:

- Te jó ég – most döbbenek rá, hogy a monogramom J.C., és harminchárom éves vagyok.

- Halálra rémítesz! – mondta Mel, és lecsapta a telefont. A film végül elkészült, ’fájdalomban született’, bejárta az egész világot és hatalmas siker lett. A hitről és a forgatásról készült teljes interjú magyar felirattal megtekinthető itt – érdemes megnézni, mert Jim Caviezel humoros, őszinte és nagyon hiteles válaszokat ad kegyelemről, szeretetről és a bűnökről.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú