Félre ne érts, nem a világhálóról fogok írni, sőt, nem is a halászhálóról. Van egy olyan közösség, amely ezt a nevet viseli, és amely próbálja egy hálóba gyűjteni azokat, akik értéket közvetítő közösségre vágynak.

„A Háló katolikus indíttatású keresztény mozgalom, mely nyitott minden jóakaratú ember felé. Küldetése, hogy evangéliumi gyökereit korszerűen, a mai világban megjelenítse."


A Háló az Egyházon belül él, és annak közösségi arcát hordozza. A személyt alapvetően közösségben képzeli el, ezért az arra vágyókat segíti, hogy közösségre leljenek. Alapvető működése a közösségek közötti kapcsolatépítés. A Háló magyar kezdeményezés, őrzi és építi nemzeti értékeinket és egyúttal közös szolgálatra törekszik más nemzetekkel. Tevékenysége elsődlegesen a Kárpát-medencében zajlik.

A Háló az embereket abban segíti, hogy teremtettségből fakadó hivatásukat megtalálják és megéljék. Az emberre a maga teljességében tekint, beleértve lelki, szellemi, fizikai létét, és hozzájárul, hogy élete igényes és minőségi legyen. A Háló a küldetését az egymás iránti felelősségteljes, személyes kapcsolatokban és barátságokban éli meg.

A Háló katolikus,
nyelve magyar,
formája közösségi,
helye a Kárpát-medence,
útja Istenhez vezet.

A Hálóba kapcsolódva egy nagy közös utazás részesévé válsz. Az utak és az utazók időnként összefutnak. E találkozásokból életre szóló barátságok, új közösségek, és néha útvonal módosítások születnek. A személyes és közösségi együttlétek adják a Háló lényegét.

A Háló fenntart, és megoldást kínál, amikor közösséget keresel. Erős szálakkal köt másokhoz, hogy ne válj szigetté, magányos vándorrá. Egy gyorsan változó világ kihívásaira keres új válaszokat, kapaszkodó pontokat. A Háló Jézus szavára ígéretes eszköz az egyház kezében.

Az ősegyház példája nyomán a szeretet kisközösségeiben segít megélni hitedet, megtalálni helyedet és boldogságodat. Egy határok nélküli Európában vigyázza katolikusságodat, magyarságodat, és elvezet testvéreidhez.”

A www.halo.hu internetes oldalon többet is megtudhatsz róluk.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú