Milyen volt a nyarad? Munka vagy szórakozás?

Nagyon érdekes nyáron vagyok túl. Az elmúlt évek nehézségei után tudtam, hogy egy nagyon jó nyár lesz. Ez szerencsére így is lett. Rengeteget dolgoztam, de pár hetet tudtam nyaralni is. A legnagyobb élményem az volt, hogy elmentem hat barátommal Amerikába két hétre és felfedeztük a nyugati partot. DJ-ként persze nem meglepő, hogy nyáron sok a munka, hiszen főszezonról beszélünk.

Merre szoktál zenélni?

Szerencsére egyre több helyen találkoznak velem az emberek, főleg egyetemi bulikon, szalagavató after partykon. Egész nyáron minden szerdán a Fröccsterasznak voltam rezidens DJ-je. Állandó helyszínen nem vagyok fellelhető, de gyakran jelen vagyok a budapesti éjszakában. Ha valaki kifejezetten engem akar hallgatni, akkor az Instagram oldalamon kövessen, mert ott mindig szoktam kommunikálni, hogy hol lépek fel.

Szeretettel várunk mindentki a Heaven's Garden party sorozat következő bulijára!
Időpont: szeptember 24. 21.00
Heylszín: BUENA BÁR
Bővebb infó itt!
Jegyek elővételben itt!

Honnan a zene szeretete?

A zene először technikai oldalról jutott el hozzám. Már gimis koromban hangtechnikusként dolgoztam és mindig ott álltam egy színpad mellett. Nagyon szerettem a zenét. Egyszer csak szükség lett DJ-re a suli bulikon és mivel én értettem a technikához, én csináltam a bulit is. Ekkor tetszett meg, hogy színpadon állok és hatással tudok lenni az emberekre. Ezután persze még nagyon sok időt és energiát tettem bele, hogy kitanuljam a „DJ szakmát”.

Emellett az elektronikus zene és az EDM (Electric Dance Music) láz engem is teljesen elkapott és éreztem, hogy ezt akarom csinálni. Persze ma már árnyaltabb képet látok arról, hogy mit csinálok, de akkor teljes mértékben a tini érdeklődésem vitt.

Honnan ismered a Shoeshine-t?

A Shoeshine névvel az első találkozásom nagyon érdekes volt. Isaszegen voltunk az osztályunkkal egy lelkigyakorlaton és ott láttunk egy Shoeshine plakátot, amin az egyik ismerősünk szerepelt, de ekkor még nem tudtuk, mi is az a Shoeshine. A bulik kapcsán ismertem meg mélyebben az egészet.

Miben más egy Shoeshine party, mint más zenés esték?

Szerintem fontos megkülönböztetni azokat az estéket, ahol a zene van a főszerepben, és ahol nem. A Shoeshine bulik szerintem a második kategóriába esnek, mivel ez az emberekről, az ismerkedésről szól, amihez fontos kiegészítő a zene. Segít felszabadulni, jól érezni magad ilyen környezetben. Emellett azáltal, hogy a közösség ennyire fontos, nagyon kulturált társaságok és emberek jönnek el. Ez egy nagyon fontos erénye egy Shoeshine bulinak.

Hogy látod, mik a zenei trendek a keresztényeknél?

A keresztény közegek sokszor le vannak maradva zeneileg. Akár 5-10 évvel is. Ez sajnos egy kritika, és nagyon remélem, hogy a Shoeshine bulik kapcsán lesz a résztvevőkben nyitottság, hogy megismerjenek új zenéket. Ez leginkább a klub- és tánczenék területére igaz.

Mit csinálsz még a zenén kívül?

Egyetemre járok, és többek között egy szentségimádás-sorozatot is szerveztem 7 éven keresztül, a Nightfevert. Ezt most nyár elején adtam le. Ezentúl már nem én leszek a főszervező, de a háttérből továbbra is támogatni fogom őket.

Ez nem üti egymást a DJ-zéssel?

Nem gondolom, sőt, mindkettőnek jelen kell lennie az ember életében. Nem szabad teljesen „kivonulni a világból”, hanem ismerni kell azt. Én a világban a DJ-zésen keresztül próbálok tenni és jelen lenni. Nem egyszerű világ az éjszakai élet, de úgy gondolom, jelenleg mindenhol meg tudom állni a helyem. Az, hogy szentségimádást szervezek és DJ-zek, nem üti egymást.

Van erre egy jó példám. Pont a legutóbbi Shoeshine buli előtt volt egy Nightfever alkalom, amit én szerveztem. A 3 órás szentségimádás után volt időm átmenni a Heaven’s Garden buliba és DJ-zni is. Ez teljesen rendben van számomra.

Mindkettő fontos nekem, és sokszor végigéjszakázom a hétvégéket, de vasárnap a szentmise is belefér. Ezért örülök sokszor az esti miséknek. Jó pillanatnak találom, hogy egy kicsit csendben legyek ilyenkor és Istennel zárjam a hetet, illetve végiggondoljam, mi történt addig velem.

Volt olyan nehéz státuszod vagy életállapotod, amikor a zene és a hited sokat segített?

Ezt is két részre tudom bontani, mert a zenével nem volt annyira viharos a kapcsolatom, mint a hitemmel. A zene rengeteget segített nekem, amikor volt egy komolyabb betegségem, csontrákom, amiből hálisten felépültem azóta. A kórházban sokáig nem tudtam mit csinálni, mert fizikálisan is gyenge voltam, de zenét tudtam hallgatni és rengeteg erőt adott. A bennem zajló folyamatokhoz mindig tudtam valamit találni benne, ami reflektál rám.

Az Istennel való kapcsolatom egy folyamatosan változó dolog az életemben. A mai napig keresem, hogy hogy tudok Vele leginkább kapcsolódni. Ez hol jobban, hol kevésbé megy. A korábban említett betegségem alatt többször volt, hogy azt éreztem, velem van és segít, de úgy érzem, ez ennél bonyolultabb kérdéskör.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú