A minap az egyik kedves kolléganőmmel beszélgettem, és egy csodás gyógyulás kapcsán elmesélte, hogy hogyan élt túl a lánya egy komoly áramütést néhány évvel ezelőtt. A történethez tudni kell még azt, hogy kolléganőm az eset előtt nem sokkal került egy református közösségbe, és tért meg. Az Úr pedig ezzel a csodával megerősítette őt hitében, és abban, hogy jó úton jár. A történetet akkor leírta, és szeretettel ajánlja nektek. Íme:

Ma is történnek rendkívüli csodák… Az egyik éppen velünk esett meg. Így történt:

Átlagosnak mondható nap volt az a tavaly októberi is, melyen átéltük a címben említett rendkívüli csodát. Persze, hogy az volt (rendkívüli csoda), csak utólag jöttünk rá.

Olyan gyorsan történt minden. Este 6-7 óra körül járt az idő, 7 éves kislányom a kádban fürdött. Én a lefekvést készítettem elő. Édesanyám hazaérkezett, és lázas készülődésbe kezdett az esti programja miatt. Éppen kislányomért indultam a fürdőszobába, amikor közvetlen az ajtó előtt meghallottam a sikoltását. Rémülten léptem be, és a következő kép tárult a szemem elé: kislányom összerándulva, vörösen kuporog a kádban, szeméből ömlenek a könnyek, és rémülten tekint rám, körülötte forr a víz. Édesanyám kezében tartja a víztől csöpögő hajsütővasat, melyet készülődés közben használt, és véletlenül a vízbe sodort – és azonnal ki is rántott onnan a zsinórjánál fogva.

Gyorsan kivettem a gyermekemet a kádból, és az ágyba fektettem, ahol kb. húsz percig tartott míg sikerült úgy-ahogy megnyugtatnom. A gyermekorvosi rendelőből telefonon azt a felvilágosítást kaptam, hogy vigyem kislányomat a Nagyvárad téri ügyeletre gyalogosan, mivel a mentő csak órák múlva érne hozzánk. Mivel nagyon aggódtam az állapota miatt – folyamatos baloldali zsibbadásról panaszkodott, főleg a bal könyökénél, és időközben vöröses foltok jelentek meg a bőrén – felhívtam a Bethesda Református Gyermekkórházat is. Az ügyeletes hölgy alaposan kikérdezett, és kérte, hogy azonnal vigyem át a gyermeket. Hamarosan megérkeztünk, már vártak bennünket. Azonnal gépekre kapcsolták, gondosan megvizsgálták, nyugtatgatták, kérdezgették – én mindvégig vele lehettem. Megállapítást nyert, hogy az áram kétszer ment át a testén, mindkét esetben a bal könyökénél ment be, a jobb könyökénél pedig távozott (ahogy a kádba kapaszkodott). Mivel a szíve össze-vissza dobogott, mindenképpen a kórházban kellett maradnia gépre kapcsolva. A doktornő, akivel telefonon beszéltem bejött hozzá, megnézte az eredményeket, hozzám lépett és csak annyit mondott: „Anyuka, nem tudom ki vigyázott a maga gyermekére odafönt, de köszönje meg neki…”. Megengedték, hogy még aznap este bevigyem a kislányom személyes holmiját, játékait, és bár a kórházban nem maradhattam éjszakára, csak fél tizenegy után jöttem el, mikor már összebarátkozott a kórteremben lévő nagyobb lányokkal, akik kedvességgel vették körül. Reggel már ott is voltam, szerencsére az éjszaka nyugalomban telt, kislányom örömmel fogadott, vele tölthettem az egész napot.

Harmadik napon hazaengedték. A zárójelentést kiállító doktornő elmondta, hogy hihetetlen, de egyáltalán semmi elváltozást a szervezetében, vérében az áramütés nem okozott.

Kislányommal jól vagyunk, és én felismerhettem, hogy gyermekemet az Úrtól kaptam, és az Ő kegyelme által eddig már kétszer is boldogan fogadhattam el Tőle ezt a gyönyörű ajándékot.

A kórházban búcsúzóul ezt az imát kaptuk:


Uram tégy engem a Te békességed

munkáló szerszámává,

Hogy szeretetet gyakoroljak ott, ahol

gyűlölik egymást,

Hogy megbocsássak ott, ahol megsértik

egymást,

Hogy bekötözzem a viszálykodás ütötte

sebeket,

Hogy igazságot mondjak ott, ahol

kétkedés kínoz,

Hogy reménységet ébresszek, ahol

kétségbeesés gyötör,

Hogy a világosságot gyújtsam meg ott,

ahol a sötétség lakik,

Hogy örömet szerezzek ott, ahol a bánat

tanyáz.

Uram engedd, hogy erre ügyeljek:

ne engem vigasztaljanak,

hanem én vigasztaljak,

ne engem értsenek meg,

hanem én legyek megértő.

Ne engem szeressenek,

hanem én szeressek.

Mert aki ad-, az kap.

Aki elfelejti önmagát-, az talál.

Aki megbocsát-, az bocsánatot nyer.

Aki meghal-, az örök életre ébred fel

Benned.

Assisi Szent Ferenc

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú