Június 25-én és 26-án került megrendezésre az egyházmegyei találkozó, melyet minden évben más városban tartanak. A galgahévíziek áldozatos munkája és vendégszeretete már a program elejétől kezdve érezhető volt. A lengyel atyák, akik Galgahévízen teljesítenek papi szolgálatot, és a helyi egyházközség hívei színes, tartalmas és lélekemelő programokkal készültek hosszú ideje. A pénteki nap folyamán voltak sportprogramok, előadások, tanúságtételek. Itt hangzott el házas csoportunk tapasztalata is a szeretetben megélt egységről, amelyet Máthé László és Huszárné Marcsi mondott el. Majd az esti szentmisén egyházközségünk Fília énekkara végzett zenei szolgálatot.

 

Maczkó Mária énekes hallotta a Fília cd-t, amelyet karácsonyra kapott egyik ismerősétől, és ennek hatására fogalmazódott meg benne az a gondolat, hogy erre a találkozóra felkéri az énekkart, hogy énekeljen a szentmisén. Ennek nagyon örültünk, mert ez számunkra megerősítés, hogy jó úton járunk. A dalokkal az Istent dicsérjük és szolgáljuk, és ezután is az Ő dicsőségére szeretnénk tenni. A szentmisét dr. Varga Lajos segédpüspök mutatta be több paptársával együtt.

Öröm volt a résztvevők számára, hogy még határainkon túlról is jöttek atyák, hogy részesüljenek a találkozó kegyelmeiben. Az este folyamán a HU-HA (huszas-harmincas fiatalok) számára Fábry Kornél atya tartott előadást arról, hogy milyen fontos az egyházban való szolgálat. Legyen az a legkisebb feladat (pl. székhordás), az is az Úr számára tetsző, és a közösség javára szolgál. A tábortűz körül énekeltünk, játszottunk, majd a napot egy közös Taizé-i imaórával zártuk.

Másnap is értékes programokkal várták a résztvevőket, akiknek a száma egyre növekedett. Az egyházmegyéből buszokkal is érkeztek, hogy előadásokat, néptáncosok fellépését illetve újabb tanúságtételeket hallhassanak, láthassanak. Dr. Csókay András idegsebész tanúságtétele mindenkit magával ragadott. Elmesélte, hogyan tért meg, milyen csodák érték őt azóta, hogy átadta az életét az Úrnak; és amit tesz a betegek körében, arról hiszi, hogy az Úr Jézus segítségével teszi. Sillye Jenő lélekemelő koncertje után az ünnepi szentmisét dr. Beer Miklós püspök atya mutatta be, amelyben megköszönte az összes szervezőnek az áldozatos munkáját. Jövőre a szolnoki egyházközség várja szeretettel a híveket a VII. Váci Egyházmegyei Találkozóra, amire talán már Gödöllőről is többen megyünk.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú